300 zatáček Gustava Havla již tento víkend 20. - 21. května

Legendární závod 300 zatáček Gustava Havla je tu! O víkendu 20. - 21. května bude v Hořicích rušno! Do všech tříd je přihlášených 206 závodníků. Ve všech třídách plné rošty. Zvučná jména ze zahraničí, česká špička komplet….Vítejte! Welcome! Herzlich wilkommen! Počítejte s omezením dopravy v Hořicích a obtížně se budete dostávat i na Masarykovu věž samostatnosti. Otevírací doba infocentra bude prodloužena do 14:00 hodin. Užitečné informace na konci článku.


SPP 125cc…

46 fešáků na startovní listině…prakticky nechybí nikdo, kdo v současnosti tuto třídu jezdí…favorité….Sedlové, Zima, Lamich, Soukup, Coppa, Fikker, Vecko, Sloboda…vepředu pojedou Habrda, Šlezar, Čadek, Řezáč, Hruboš….zcela jistě nás bude tento voňavý závod bavit!

GP 125cc + CRR 250cc…

Dohromady krásných 40 2T motorek, i když popravdě u některých jmen si nejsem vůbec jist, zda pojedou (Mosleitner, či Heinrich…)….rychlopalný malorážky….osoby a obsazení…Podlipný, Kolář, Grämer, Savinkov, Novotný, Obtulowicz, Eder, Adamec….to bude tanec jako každý rok….ve dvěpade to vidím vepředu na tátu a syna Vysloužilovi, Lefan, Šlezar, Horák….a hodně pojede i Lenser!

v-twin…

45 motorek….a hlavně , kluci, kteří před pár lety tuto třídu oživili, jsou zase o něco rychlejší a jistější, takže očekávám vyrovnanější závody, i když vpředu pojede určitě Dokoupil, Smolders, Soukup, Hanzalík, Markalous, bratři Hulíni, Kužela, Stibor, Blažek, ….pozadu nebude Hankocyová, či Němeček, Sliwka, Šátek, Zörnweg, Balán….

supermono…

31 jmen….Kamenický, Kalina, Holz, Kehrer, Michel, Němeček, Zörweg, Loučka, Jančík, Jakl a loňský vítěz Anderson….jsem rád za start Z.Sedláka

supersport…

40 přihlášených borců….nejenom že je těžké říct, jak to bude na čele, ale je těžké i odhadnout, jak to bude vzadu…poslední někdo být musí a zcela jistě to nebude v tomto závodě žádná ostuda…zcela určitě se bude zase stahovat hrdlo…....R.Sedlák, Walther, Holán, Dörlich, Rotter, Červený, Dokoupil, Sloboda, Schmitz, Schuster, Seydoux, Vecko…Gaube, Košťál, Wiesenberg, Nehasil, Frotscher, Šnajdr, Brandtner, Schmidt…..není třeba pokračovat….navíc na startu Hankocyová….ze 40ti přihlášených je polovina ze zahraničí…to tu dlouho nebylo

superbike…

40 bombardérů….až poletěj, tak se bude stahovat ještě víc než hrdlo….sice jsem rok nekouřil, ale cigára mám na letošní Zatáčky už koupený…..co k tomu říct….top jezdci z týmu Penze…Polita, Webb, Kneen….Holán, Červený, Nechvátal, Grams, Bičiště, Maurer, Lukšík, Miguet…Borovka, Tomeček, Vališ, Mysliveček, Schönhals, Heitzinger, Brandenburger, Anderson….nebudou chybět ani Jelínek, Šaroch, druhý Mysliveček, či Vysloužil.

Padne rekord, otázkou je, kdo dá new lap record….adeptů je hned několik….počasí se teď vyjančí a na závody bude akorát...buď u toho!!!


Zdroj: Ladislav Kočí, AMK Hořice


Důležité informace o vstupném:

Vstupné vybírají pořadatelé u trati v této výši:

  • Sobota - dospělí 100 Kč, děti 40 Kč
  • Neděle - dospělí 200 Kč, děti 50 Kč
  • Pátek + sobota + neděle 250 Kč
  • Paddock 200 Kč (platné jen se vstupenkou na trať)
  • Program 50 Kč
  • Zlatá vstupenka - vstup na všechny dny a do Paddocku 450 Kč

Omezení v dopravě:

Závodní trať vede po běžných komunikacích a s tím souvisí dopravní omezení. V sobotu i v neděli je uzavřena trať pro běžný provoz v 7.30 hod. Prosíme nejen návštěvníky, ale také obyvatele města, aby bezvýhradně respektovali pokyny pořadatelů, policie i dalších bezpečnostních složek...v horní části náměstí, bude tradiční přechod závodní tratě po oba závodní dny! Počítejte s objížďkami směrem na Dvůr Králové a Lázně Bělohrad. Jsou dobře značené. Obtížně se budete dostávat i na Rozhlednu Masarykova věž samostatnosti, která leží uvnitř závodní tratě. Autem bude tedy nepřístupná a dostanete se k ní pouze pěšky. Její otevírací doba je nezměněná. Závodní trať je možné přejít jen na pokyn traťového komisaře mezi jednotlivými závody či tréninky. Děkujeme za trpělivost a ukázněnost.

Zakoupit si můžete i Absolventskou turistickou vizitku motocyklových závodů v Městském informačním centru, otevírací doba bude prodloužena do 14:00 v sobotu i v neděli!