Adventní trhy jsou za dveřmi. Těšíme se na vás v sobotu 1. prosince

Neopakovatelnou každoroční atmosféru předvánočního času v Hořicích zahajuje tradiční Adventní trh. Ten letošní, který proběhne první prosincovou sobotu, opět rozvoní náměstí podkrkonošského města purpurou, svařákem nebo třeba opékanou kýtou či klobásou, každému podle chuti.

Pro navození té správné nálady zahrají a zazpívají na pódiu děti i hudebníci všech možných žánrů tak, aby opravdu každý z diváků si přišel na své. Dětské oči zaplanou u mnohých drobných stánků s dárky či pozorováním možná už zapomenutých řemesel. Nejmenší návštěvníci jistě hodnou chvíli stráví u oplůtku s domácími zvířátky, nebudou chybět kozy, ovce a snad i oslík a králíci. Na letošním jarmarku se diváci mohou těšit oproti letům minulým také na živý betlém, tentokrát v režii studentů sochařsko-kamenické školy. Závěrečné rozsvícení vánočního stromu s účastí zpěvačky Petry Černocké a požehnáním odstartuje každovečerní rej světel, který ozáří výzdobou náměstí i přilehlé ulice ještě dlouho po Vánocích.

Během adventu i po něm proběhnou v Hořicích mnohé další kulturní akce. Divácky nejvděčnějšími jsou koncerty v čarokrásném a akusticky dokonalém chrámovém prostředí kostela Narození Panny Marie či naopak komorní, trochu intimní v bývalé synagoze. Dlouhé zimní večery zpříjemnňuje divákům tradičně také Městská knihovna pořádáním cestopisných přednášek a setkáními se zajímavými osobnostmi, a také Dům kultury Koruna divadelními i hudebními představeními.

Hořice jsou městem, které má v každém ročním období co nabídnout a čím zaujmout. I letošní advent jistě navodí všem návštěvníkům příjemnou náladu bez pocitů předvánočního shonu a přinese nezapomenutelné zážitky při návštěvě některého z kulturních představení.

Kompletní přehled akcí najdete na webových stránkách města www.horice.org.