To nejlepší rozmarné léto zažijete na plovárně Dachova u Hořic i když probíhá rekonstrukce

Hořické koupaliště Dachova patří mezi nejkrásnější české plovárny. Jeho poloha v klidném lesním zátiší, písečná pláž a unikátní dřevěná architektura z něj činí ideální kulisu pro navození atmosféry z časů první republiky. Však si secesní koupaliště Dachova zahrálo i ve filmu! V současné době probíhá citlivá rekonstrukce levé části dřevěných převlékáren, která ovšem nijak nenarušuje provoz celého koupaliště, dotčená část a nejbližší okolí je pouze „zaploceno ohrazenkami“.

Při stavbě bylo pamatováno na všechny. Má oddělení pro děti a neplavce, polovina koupaliště naopak disponuje větší hloubkou vhodnou pro kondiční plavání. Může se pochlubit také skokánkem a ostrůvkem.

Víte, že je napájeno několika lesními prameny? Díky tomu je voda i během horkých letních dní osvěžující a velmi čistá, proto zde můžete narazit i na vzácného čolka horského.

A pozor! Kolem koupaliště se rozprostírá louka doplněná o herní prvky pro děti a malé brouzdaliště pro nejmenší. Před budovou kabinek se rozkládá písečná pláž vhodná nejen ke slunění, ale i pro hru pétanque.

Jsou to zkrátka příjemné lázně. Tradičně zde hostí otevírání a zavírání sezóny spojené s kulturními akcemi. Občas se na koupališti konají i večerní filmové projekce.

Omrzí-li vás koupání, můžete se vydat k nedalekému pramenu Kalíšek a pokračovat příjemnou vycházkou po Malátově stezce do Hořic. Chcete-li zažít to pravé rozmarné léto, pak jsou Dachova tím správným místem!