Trubičková stezka, questy i geofun - možnosti netradičních prohlídek města

V minulém roce jsme pro Vás připravili dětskou trubičkovou stezku a pro větší děti questy a geofun, které, jak se ukázalo, se těší čím dál větší oblibě. Pokud jste je ještě nevyzkoušeli, stále můžete vyrazit.

Trubičková stezka je určena spíše menším dětem (do 5. třídy) v doprovodu rodičů. Děti se dozvědí vše o výrobě této pochoutky a zodpovězením 7 otázek získají tajné heslo, přísadu, která nesmí chybět v žádné trubičce. Pak budou pasováni na trubičkové znalce, získají diplom a odměnu.

Proč bychom se netěšili... aneb první hořický quest samá socha jest... je 6 km dlouhá procházka městem po nej místech, během které se řeší nejrůznější úkoly. Vyluštěná tajenka je nápovědou, kde je ukryt tajný poklad. Určen je pro děti v doprovodu rodičů a dospělé, kteří jsou hraví a chtějí se dozvědět více o místech, která během procházky navštíví.

Se Smetanou za sochami aneb Questový průvodce pod vrchem Gothardem je další z řady pátraček, který Vás provede Smetanovými sady. Cílem je opět najít tajný poklad. Zajímavostí je, že tento quest tvořily děti ze ZŠ Habr. Je nenáročný jak časově, tak fyzicky. Doporučujeme jej zejména starším dětem.

Geofun je určen těm, kteří se nemohou odtrhnout od svého telefonu a nebo chtějí vyzkoušet rozšířenou realitu jako u oblíbené hry, při které se "loví" Pokémoni. Zde se stanete žáky sochařsko-kamenické školy a učitelem Vám bude sám Mořic Černil. Ukáže vám Hořice trochu jinak a plnit budete zábavné úkoly. Trasa je dlouhá 2 km a začíná u Střední průmyslové školy kamenické a sochařské.