Spirituál kvintet připomene svým koncertem výročí Sametové revoluce

Už příští týden bude v našem městě probíhat celá řada akcí, které připomenou 30. výročí Sametové revoluce. Hlavní program se bude odehrávat 14. listopadu, kdy vystoupí na náměstí Jiřího z Poděbrad i skupina Spirituál kvintet. Nenechte si ujít jedno z posledních vystoupení tohoto legendárního uskupení.

Spirituál kvintet byl založen roku 1960 a původně šlo o mužské kvarteto. Za éru své existence zde působilo mnoho skvělých zpěváků, mezi ty nejznámější jistě patří Karel Zich, Honza Nedvěd nebo Irena Buweiserová. V Hořicích se představí ve složení Zdenka Tichotová, Veronika Součková, Jiří Holoubek, Dušan Vančura, Jiří Cerha, Jiří Tichota a Pavel Peroutka.

Spirituál kvintet se po 60 letech rozloučí se svými fanoušky sérií 10 koncertů, které proběhnou příští rok v dubnu.

„Uvažovali jsme i o možnosti jednoho závěrečného koncertu, například ve sportovní hale. Nakonec jsme se ale rozhodli pro deset večerů v intimnějším a nám bližším prostředí pražské Lucerny. Každý si tak může vybrat právě ten večer, který mu bude vyhovovat nejlépe. Těšíme se na posluchače všech generací, pro které jsme hráli a hrajeme. Vzkaz pro ně, který v dubnu 2020 zazní i z pódia: Jen díky vám byla ta píseň tak dlouhá!,“ říká Jiří Tichota, poslední žijící člen původní sestavy Spirituál kvintetu.

Zdroj:

http://spiritualkvintet.cz/

https://www.horice.org/listopad-89/d-13740