Čenda doporučuje vycházku po Trubičkové stezce

První vlaštovka spolupráce s Rodinnými pasy, tedy projektem na podporu rodin s dětmi, je na světě. Vycházka s maskotem Čendou po Trubičkové stezce a po vrchu Gothard s doprovodnými úkoly zabaví nejen děti, ale i jejich dospělácký doprovod. Stáhněte si pracovní list v článku.

Co jsou Rodinné pasy?

Vice na stránkách: Rodinné pasy

Rodinné pasy vznikly jako projekt na podporu rodin s dětmi. Jeho podstatou je vytvoření a realizace systému poskytování slev a dalších výhod rodinám s dětmi do osmnácti let věku.

Rodinné pasy jsou aktivitou jednotlivých krajů. V současné době projekt funguje v Jihomoravském kraji, v Kraji Vysočina, v Olomouckém kraji, Pardubickém kraji, Ústeckém kraji, Jihočeském kraji, Královéhradeckém kraji a městě Kroměříži.

Zapojení do projektu je pro rodiny zdarma. Na základě registrace je rodinám (i neúplným tzn. také nesezdaným partnerům a jejich dětem, samoživitelům, osobám mající dítě v péči) vystavena karta Rodinné pasy. Podmínkou je trvalé bydliště v zapojeném kraji nebo městě a alespoň jedno dítě v rodině do věku 18 let.

Držitelé Rodinných pasů mohou využívat slevy nejen na území celé České republiky, ale i vybraných subjektů v Dolním Rakousku nebo na Slovensku. Projekt využívá vlastní sítě RP. (zdroj: http://info.rodinnepasy.cz/)


Rodinné pasy doporučijí i další zábavné procházky.

V tuto chvíli jsou hotové pro oblast Hradce Králové, pro Hořice a Lázně Bělohrad. Pracovní listy jsou ke stažení zde: http://info.rodinnepasy.cz/cs/ke-stazeni.php