Vánoční Podzvičina už je na pultech

Od včerejška je v prodeji vánoční číslo časopisu Pod Zvičinou, které opět přináší své pravidelné rubriky i další zajímavé čtení. V Kapitolách z historie Dalibora se dočtete kromě jiného především o odhalení pomníku Bedřicha Smetany a slavné Výstavě českého severovýchodu v nově založených Smetanových sadech.

Asi málokdo zná amerického malíře Maxe Pollaka a jeho rodové kořeny na Miletínsku. V příspěvku o Léčivých pramenech a lázeňství v kraji pod Zvičinou se tentokrát vypravíme do Lázní Bělohrad a Velichovek. Článek z pera prof. Bohuslava Brejníka připomíná českého sochaře Quida Kociána a jeho vztah k Hořicím. Pokračují také Kapitoly z raných českých dějin, které jsou tentokrát věnovány rodu Slavníkovců a jejich nejznámějšímu příslušníku sv. Vojtěchovi. Článek Putování za kamennými kříži Českého ráje a Podkrkonoší je pozvánkou na výjimečnou výstavu věnovanou smírčím křížům, která aktuálně probíhá v hořickém muzeu. Tamtéž můžete prožít i Kouzlo Vánoc na stejnojmenné výstavě, věnované vánočním zvykům a tradicím na Hořicku a v Podkrkonoší. Pokračuje také studentská práce o P. Františku Lukešovi, hořickém rodáku a významném knězi. A nakonec se dozvíte, proč si šéfredaktora neodnesli čerti.


Redakce časopisu přeje všem krásné Vánoce a těší se na další setkávání nad stránkami časopisu Pod Zvičinou. Nezapomeňte si ho koupit! "